Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Σκηνές…ασφαλιστικού κινδύνου

Έχετε αναλογιστεί ποτέ τους ασφαλιστικούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από τις περισσότερες κινηματογραφικές σκηνές δράσης;

Μια τυπική χολιγουντιανή ταινία απαιτεί ένα πλήθος καλύψεων, που αφορούν την αστική ευθύνη, την περιουσία, τα οχήματα, τις αποζημιώσεις εργαζομένων ακόμα και την ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Οι παραγωγοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι υπάρχει κάλυψη για τα σκηνικά, τον εξοπλισμό, τους συντελεστές και για ζημιές που προκαλούνται από τρίτους. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές έχουν αρκετή δουλειά, καθώς πρέπει να μελετήσουν το σενάριο και τον προϋπολογισμό της ταινίας, να συντάξουν πολιτικές για συντελεστές που ζουν επικίνδυνα καθώς και για όλους τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ταινίας, όπως για παράδειγμα τους κινδύνους που ενέχει η πτώση αυτοκινήτων από αεροπλάνο ή η δημιουργία ενός αντίγραφου του ψηλότερου κτηρίου του κόσμου!

Το propertycasualty360.com παρουσιάζει έναν κατάλογο με τις 7 πιο “επικίνδυνες” από ασφαλιστική άποψη παραγωγές ταινιών, μερικές από τις οποίες οδήγησαν σε μεγάλες αποζημιώσεις.

7. “Midnight Rider”

Σκηνές με αυξημένη επικινδυνότητα

Η βιογραφία του ιδρυτή των Allman Brothers Band, Gregg Allman έγινε πρωτοσέλιδο μετά τον τραγικό θάνατο της βοηθού καμεραμάν, Sarah Jones, η οποία παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία ενώ κινηματογραφούσε μια από τις σκηνές σε μια σιδηροδρομική γέφυρα. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές ποινικές διώξεις και πρόστιμα για τον διευθυντή και τους παραγωγούς της ταινίας. Η εταιρία παραγωγής της ταινίας και η ασφαλιστική εταιρία που είχε αναλάβει την κάλυψη συνεχίζουν τη δικαστική τους διαμάχη σχετικά με τις αποζημιώσεις.

6. “Cliffhanger” (Βαρομετρικό Χαμηλό)

Σκηνή με αυξημένη επικινδυνότητα

Αφού η ασφαλιστική εταιρία της ταινίας αρνήθηκε να καλύψει την πιο αναγνωρισμένη από όλες τις σκηνές η οποία απαιτούσε τη μετάβαση από ένα αεροπλάνο σε άλλο σε ύψος 15.000 ποδιών, ο Sylvester Stallone φέρεται να δέχτηκε μια περικοπή στην αμοιβή προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της επικίνδυνης αυτής σκηνής. Ο κασκαντέρ έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για μία λήψη που δεν περιείχε κανένα εξοπλισμό ασφαλείας ή κάποιο εφέ ενώ η παραγωγή κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την πιο ακριβή επικίνδυνη σκηνή.

5. “Mission: Impossible – Ghost Protocol” (Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα)

Σκηνή με αυξημένη επικινδυνότητα

Στην τέταρτη ταινία της σειράς “Επικίνδυνη Αποστολή” σε μία από τις σκηνές όπου ο Tom Cruise σκαρφαλώνει στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο του κόσμου. Ο Cruise είναι γνωστό ότι γυρνάει μόνος τους τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές της, το ίδιο έκανε και σε αυτή την περίπτωση. Η ασφαλιστική εταιρία που είχε αναλάβει την κάλυψη διαφώνησε και ζήτησε κασκαντέρ για τη σκηνή. Ο Cruise και η ομάδα παραγωγής τελικά έληξαν τη συνεργασία τους με την ασφαλιστική και βρήκαν άλλη εταιρία που δέχτηκε να ασφαλίσει την επικίνδυνη αυτή σκηνή με τον Cruise.

4. “Rocky IV”

Σκηνή με αυξημένη επικινδυνότητα

Κατά τη μαγνητοσκόπηση της τελικής σκηνής του αγώνα, ο Sylvester Stallone και ο Dolph Lundgren συμφώνησαν να αυξήσουν τον ρεαλισμό της σκηνής η οποία θα γινόταν με μία λήψη. Μετά από περίπου 15 δευτερόλεπτα, ο Stallone είχε χτυπηθεί τόσο άσχημα που μεταφέρθηκε στα επείγοντα αργότερα εκείνη την ημέρα καθώς είχε πρηστεί ο περικαρδιακός του σάκος. Ο Stallone πέρασε εννέα μέρες στο νοσοκομείο, και όταν ήρθε η ώρα να ζητήσει αποζημίωση βάσει του περιστατικού η ασφαλιστική θεώρησε ότι το ατύχημα δεν μπορεί να συνέβη σε αγώνα box. Συνήθως πρήξιμο αυτού του είδους είναι αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος, όταν το τιμόνι χτυπά στο στήθος. Ο Stallone όπως ισχυρίζεται έδωσε την εξής απάντηση: Λοιπόν, είδατε τον Dolph Lundgren; Αυτός είναι το φορτηγό, αυτός είναι το τιμόνι, αυτός είναι η σύγκρουση. Η εταιρία έδωσε τελικά την αποζημίωση, ύστερα από λεπτομερή παρακολούθηση καρέ-καρέ της επίμαχης σκηνής.

3. “Roar”

Σκηνή με αυξημένη επικινδυνότητα

Υπάρχει ένας λόγος που η ταινία η οποία γυρίστηκε το 1981 δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 2015. Στην ταινία, μια οικογένεια προσπαθεί να ζήσει με δεκάδες αιλουροειδή – λιοντάρια, τίγρεις, τσιτάχ, λεοπαρδάλεις και ιαγουάρους. Κατά τη διάρκεια της 11χρονης παραγωγής της ταινίας, τουλάχιστον 70 συντελεστές τραυματίστηκαν συμπεριλαμβανομένης και της νεαρής τότε Melanie Griffith. Το συγκλονιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η ταινία δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη, γεγονός που αποτελεί έναν από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η ταινία θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη που γυρίστηκε ποτέ.

2. “Iron Man 3”

Μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων στη μαγνητοσκόπηση της ταινίας, ύστερα από τον τραυματισμό του Robert Downey Jr., ο οποίος έσπασε τον αστράγαλο του, οδήγησε σε αποζημίωση ύψους περίπου 10-15 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβούς ασφαλιστικούς διακανονισμούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

1. “Furious 7”

Σκηνή με αυξημένη επικινδυνότητα

Η έβδομη ταινία της σειράς “Fast and the Furious” έχει συνδεθεί με τη μεγαλύτερη ασφαλιστική αποζημίωση που δόθηκε ποτέ στο Χόλιγουντ και δεν οφείλεται στις άκρως επικίνδυνες σκηνές, όπου οι οδηγοί πέφτουν από αεροπλάνο με το αυτοκίνητό τους. Αντίθετα, προήλθε από τον τραγικό θάνατο του Paul Walker κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της μαγνητοσκόπησης για εβδομάδες, σημαντικές επανεγγραφές σεναρίων καθώς και τη χρήση δαπανηρής τεχνολογίας για την αντικατάσταση προσώπου. Συνολικά, η ασφαλιστική της ταινίας κλήθηκε να διαχειριστεί μια αξίωση η οποία εκτιμήθηκε στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *