Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Είσαι στη λίστα με τα ανασφάλιστα; Τέλος χρόνου

Τελειώνει η προθεσμία που δόθηκε από την κυβέρνηση σε όσους δεν έχουν την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση αστικής ευθύνης για τα οχήματα τους.

Οι λίστες και τα πρόστιμα που βγήκαν από τον πρώτο έλεγχο στις αρχές Ιουνίου ακυρώθηκαν μετά το “μπέρδεμα” στη διασταύρωση των αρχείων.  Έπεσαν πρόστιμα σε οχήματα που είχαν ήδη ασφάλιση, που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, ακόμα και σε αυτά που ήταν σε ακινησία.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου 320.000 περισσότεροι οδηγοί ασφαλίστηκαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Ωστόσο παραμένουν εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές που δεν έχουν ασφαλιστεί. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά αγροτικά μηχανήματα στην περιφέρεια που είναι ανασφάλιστα.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η Η ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η διαδικασία είναι απλή. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για το δικό σας όχημα αλλά και σε περίπτωση που σας έχουν τρακάρει και θέλετε να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ασφάλιση. Θα μπείτε στο Link του Κέντρου Πληροφοριών και θα βάλετε την πινακίδα και το ΑΦΜ σας.

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

  • Εάν μετά από τις 14 Ιουλίου το όχημά σας βρεθεί σε έλεγχο ανασφάλιστο θα κληθείτε να πληρώσετε πρώτα το πρόστιμο (βλέπε παρακάτω) και εν συνεχεία να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σας.
  • Η ασφαλιστική δεν μπορεί να ασφαλίσει όχημα που έχει χαρακτηριστεί ανασφάλιστο καθώς τα συστήματα των εταιρειών είναι συνδεδεμένα με τα αρχεία της ΑΑΔΕ.
  • Εάν το όχημα σας είναι ασφαλισμένο και φαίνεται ανασφάλιστο πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας για να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Μην ξεχνάτε ότι στην αγορά έχουν υπάρξει και πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια και αυτός είναι ένας τρόπος να ελέγξετε το συμβόλαιο σας.

Τα νέα πρόστιμα

  • 100 ευρώ για δίτροχα ώς 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών
  • 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

(αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για την κλιμάκωση των προστίμων καθώς μέχρι τώρα ισχύει ότι το πρόστιμο για όλους είναι 250 ευρώ )

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *