Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η «Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής»;

Με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο και την κίνηση των σκαφών αναψυχής το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Η ασφάλιση «Νομικής Προστασίας Σκαφών Αναψυχής» από την ARAG Ασφαλιστική αφορά τον ασφαλισμένο ιδιοκτήτη σκάφους αναψυχής. Επεκτείνεται στα επιβαίνοντα μέλη της οικογένειάς του, στα μέλη του πληρώματος και στα άτομα που μεταφέρονται δωρεάν. Ενώ ισχύει για περιπτώσεις ζημιών που θα συμβούν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Περιλαμβάνει την υπεράσπιση του ασφαλισμένου και των επιβαινόντων σε ποινικά δικαστήρια έως και τον Άρειο Πάγο για την μη τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ναυσιπλοΐα, τον ελλιμενισμό, την καθέλκυση, την παραβολή, την ρυμούλκηση, την αγκυροβόληση κτλ καθώς και περιπτώσεις κατηγορίας τραυματισμού ή θανάτου λουόμενου ή ψαρά από αμέλεια με το σκάφος, θαλάσσιας ρύπανσης, επικίνδυνης οδήγησης ή οδήγησης κοντά σε παραλία, έλλειψης σωστικών μέσων κ.α.

Επιπλέον η ασφάλιση νομικής προστασίας σκαφών αναψυχής περιλαμβάνει μια σειρά από διεκδικήσεις. Όπως την διεκδίκηση εξώδικα ή δικαστικά των αξιώσεων εναντίον του υπαιτίου τρίτου και της εταιρείας του. Σε περίπτωση σωματικών βλαβών του ιδιοκτήτη και των επιβαινόντων στο σκάφος. Την διεκδίκηση απαιτήσεων για υλικές ζημιές του σκάφους που προκλήθηκαν από τρίτους κατά τον πλουν, τον απόπλου, την παραβολή, την αγκυροβόληση κτλ. Την διεκδίκηση απαιτήσεων κατά της ασφαλιστικής εταιρείας σε περίπτωση διαφορών, τις διεκδικήσεις από διαφορές σε συμβάσεις που αναφέρονται στο σκάφος. Όπως μη καταβολή συμφωνηθέντος ναύλου από τους ναυλωτές, μη καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος σε περίπτωση πώλησης του σκάφους, ελαττωματική επισκευή στο ναυπηγείο κ.α.

Το ανώτατο όριο κάλυψης του συμβολαίου νομικής προστασίας σκαφών αναψυχής ανέρχεται στα 26000 χιλ ευρώ ανά ασφαλιστική περίπτωση. Περιλαμβάνει αποζημιώσεις για δικηγορικές αμοιβές, δικαστικά έξοδα, αποζημιώσεις δικαστικών επιμελητών, αποζημιώσεις κλητευθέντων μαρτύρων, αποζημιώσεις διοριζόμενων πραγματογνωμόνων και την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη. Το κόστος ενός συμβολαίου νομικής προστασίας σκάφους αναψυχής ARAG διαμορφώνεται ανάλογα τα μέτρα του σκάφους. Ενδεικτικά για ένα σκάφος 6 μέτρων το κόστος διαμορφώνεται στα 71 ευρώ ετησίως, για ένα σκάφος από 6 έως 10 μέτρα το κόστος ανέρχεται στα 108 ευρώ ετησίως κ.ο.κ.

Δείτε εδώ τον όρο «Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής»

Μέσα από του γενικούς όρους ασφάλισης νομικής προστασίας ARAG:

ARAG Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ασφάλισης του σκάφους σας.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies