Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Οι παράξενες ασφαλίσεις της Allianz!

Από τα χέρια και τα πόδια μέχρι τον ουρανίσκο και τις φωνητικές χορδές, η ασφάλεια προστατεύει τα πάντα. Εξάλλου, όλοι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για κάποια παράξενη ασφάλιση, όπως το μοντέλο που ασφάλισε τα πόδια του ή ο κιθαρίστας που ασφάλισε την πολύτιμη πένα του. Αλλά γνωρίζατε ότι ακόμα και οι γάμοι μπορούν να ασφαλιστούν; Ή ακόμα και η γαρνιτούρα ενός πιάτου; Παράδειγμά μας θα είναι η Allianz.

 

Η Allianz παρουσιάζει μερικά πράγματα από την καθημερινή μας ζωή που μπορεί να μην γνωρίζετε ότι καλύπτονται με ασφάλιση…

Μουσικά όργανα

Η Clarice Goff, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Allianz Musical Insurance, αναφέρει ότι η εταιρία καλύπτει περισσότερα από 300.000 μουσικά όργανα στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Πέρα από τα κλασικά όργανα, όπως τα τύμπανα, οι κιθάρες, τα πιάνα, τα βιολιά και οι τρομπέτες, καλύπτουμε πολλά “εξωτικά” όργανα, όπως η θεόρβη (μεγάλο λαούτο) και η οφικλείδα (χάλκινο πνευστό μουσικό όργανο παρόμοιο με το τούμπα)” δηλώνει.

Τα όργανα καλύπτονται για κλοπή, απώλεια ή βλάβη που μπορεί να προκληθεί στο σπίτι, στις πρόβες, στις συναυλίες, καθώς και για ζημιές κατά τη μεταφορά. Επίσης καλύπτεται το κόστος μίσθωσης ενός οργάνου αντικατάστασης.

Μεταξύ των πιο δαπανηρών αποζημιώσεων αφορούσε την κλοπή μιας βιόλας, το 2000, αξίας πάνω από 30.000 λίρες. Το όργανο εμφανίστηκε σε δημοπρασία 15 χρόνια αργότερα, όπου η Allianz την ανέκτησε και την παρέδωσε στον ιδιοκτήτη της.

Οι ορχήστρες, τα συγκροτήματα και οι κατασκευαστές μουσικών οργάνων είναι τυπικοί πελάτες αυτού του είδους ασφάλισης.

Η Allianz ασφαλίζει επίσης το ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Air Guitar στη Φινλανδία κάθε Αύγουστο – αλλά σίγουρα όχι τα όργανα!

Εξωτικά ζώα

Τα αλπακά, γνωστά για την εξαιρετική ποιότητα του μαλλιού τους, είναι ευρέως γνωστά στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό. Χάρη στην χαριτωμένη φύση τους, χρησιμοποιούνται επίσης ως μέσο θεραπείας σε οίκους ευγηρίας και κέντρα απεξάρτησης.

Υπάρχει πλέον ασφάλιση για καμελοειδή – καμήλες, λάμα και αλπακά, εξηγεί ο Peter Buchhierl, Διευθύνων Σύμβουλος της Muenchener und Magdeburger Agrarversicherung, θυγατρικής της Allianz. “Αυτό μπορεί να ακούγεται εξωτικό, αλλά είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.”

Τα ζώα μπορούν να προστατευθούν για οικονομικές απώλειες σε περίπτωση θανάτου, ασθένειας ή ατυχήματος, καθώς και για επιπλοκές που προκύπτουν κατά τη γέννα, τον ευνουχισμό των αρσενικών και την κλοπή. Μπορούν επίσης να καλυφθούν και για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις και παραστάσεις.

Η κάλυψη ενός αλπακά μπορεί να ανέλθει στα 25.000 ευρώ.

Ταξίδια στο διάστημα

Σήμερα, ο διαστημικός τουρισμός αποτελεί μια πραγματικότητα, ακόμη και αν έχει γίνει ακόμα καθημερινή πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, επτά άνθρωποι έχουν πληρώσει για να ταξιδέψουν στο διάστημα. Σε αντίθεση με τον Neil Armstrong και το πλήρωμά του, οι μελλοντικοί διαστημικοί ταξιδιώτες θα μπορούν να ασφαλίζονται με μεγάλη ευκολία.

Η Allianz Global Assistance έχει ήδη δημιουργήσει λύσεις – συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης ακύρωσης, της ασφάλισης αποσκευών και ατυχήματος και της ασφάλισης επιβατών ενάντια στις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την παροχή συμβουλών και ιατρικών υπηρεσιών στους πιθανούς διαστημικούς ταξιδιώτες και ψυχολογική υποστήριξη για τα μέλη της οικογένειας που έχουν μείνει πίσω.

Αυτές οι παροχές συμπληρώνουν την ασφάλιση που προσφέρεται από το Τμήμα Διαστημικής της Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

“Ο κλάδος έχει αναπτυχθεί σε κάτι πιο πολύπλοκο από την απλή ασφάλιση εκτόξευσης”, λέει ο Thierry Colliot, επικεφαλής της Aviation France και γενικός διευθυντής της SpaceCo, μέρος της AGCS. “Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση συμβολαίων και την παροχή συμβουλών, την αξιολόγηση κινδύνου, τις εναλλακτικές ιδέες μεταφοράς κινδύνου, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και τις διαπραγματεύσεις απαιτήσεων”.

Ο Colliot αναφέρει ότι η ασφάλιση γίνεται όλο και πιο σημαντική στη μετατροπή των τεχνολογικών εξελίξεων σε νέες εμπορικές επιχειρήσεις. “Ακριβά έργα αιχμής, όπως τα διαστημικά οχήματα, χρειάζονται ασφάλεια από τη φάση σχεδιασμού έως την εκτόξευσή τους, ενώ οι δορυφόροι σε τροχιά και η εγκατάσταση τους στη Γη χρειάζονται προστασία λόγω του μεγέθους των επενδύσεων”.

Ιπτάμενα αντικείμενα

Υπάρχουν περίπου 3.000 ασφαλισμένα αερόστατα που πετούν στον ουρανό των ΗΠΑ. Η Allianz καλύπτει περίπου τα μισά από αυτά – και όχι μόνο. Η εταιρία καλύπτει επίσης ανεμόπτερα και drones, καθώς και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως, αεροδρόμια και κατασκευαστές.

Το Airlander 10 έχει μήκος 92 μέτρα και αποτελεί διασταύρωση μεταξύ αεροπλάνου, αεροσκάφους, ελικοπτέρου και χόβερκραφτ. Ονομάστηκε “Flying Bum” λόγω του περίεργου σχήματος του, κοστίζει 25 εκατομμύρια λίρες και έχει σχεδιαστεί για να πετάει μέχρι πέντε ημέρες σε ύψη μέχρι 4.880 μέτρα.

Γεωργικά φυτά

Ο ασπάραγγος στη Γερμανία είναι ότι είναι το μάνγκο στην Ινδία, η φράουλα στο Wimbledon και η τρούφα στη Γαλλία. Οι Γερμανοί καταναλώνουν ετησίως πάνω από 125.000 τόνους ασπάραγγου, το οποίο δεν αποτελεί ένα φτηνό λαχανικό καθώς το ένα κιλό μπορεί να κοστίσει και 10 ευρώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι οι αγρότες που καλλιεργούν ασπάραγγο “τρέμουν” τον καιρό καθώς μια ξαφνική ψύχρα τον Απρίλιο μπορεί να μειώσει την παραγωγή ενώ μια χαλαζόπτωση το καλοκαίρι μπορεί να καταστρέψει τη σοδειά.

Η Muenchener und Magdeburger Agrarversicherung ασφαλίζει σχεδόν όλα γεωργικά φυτά, προσφέροντας επίσης προστασία από την ξηρασία και τις πλημμύρες.

Γαμήλιες τελετές

Ο γάμος είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Ειδικότερα, όταν γίνεται στην Ινδία. Ένας γάμος στη χώρα του Bollywood μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες. Εκτός από το άσπρο άλογο που ιππεύει ο γαμπρός, οι γάμοι στην Ινδία χαρακτηρίζονται από θορυβώδεις εκδηλώσεις και μια μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές. Το κόστος μπορεί να είναι υψηλό και τα χρήματα μπορεί να προέρχονται από δεκαετίες εξοικονόμησης. Έτσι, αν ο γάμος δεν πραγματοποιηθεί, οι οικονομικές απώλειες μπορεί να είναι σημαντικές.

Η ασφάλιση γάμου καλύπτει το προσωπικό ατύχημα, την ακύρωση ή τη διακοπή της εκδήλωσης και τις απώλειες που οφείλονται σε ζημιές στον χώρο της εκδήλωσης και τον εξοπλισμό. Συμπεριλαμβάνονται επίσης και περιπτώσεις αιμομιξίας  από τον γάμο αλλά και ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία. Η ασφάλιση αυτή μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τροφικές δηλητηριάσεις.

“Καθώς οι ινδικοί γάμοι γίνονται όλο και πιο πολυτελείς, όσο αφορά τον τόπο τέλεσης αλλά και τις παροχές προς τους επισκέπτες, παρατηρούμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ασφάλιση της τελετής”, λέει ο Adidamu. Αυτό που δεν καλύπτει η ασφάλιση γάμου είναι τη “δειλία” ή τις “δεύτερες σκέψεις”.

Η ασφάλιση γάμου παρέχεται επίσης στη Γερμανία ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Allianz προσφέρει κάλυψη γάμου σε άτομα που σχεδιάζουν να παντρευτούν στο εξωτερικό.

Μαγιόδεντρο

Το Δέντρο του Μαΐου (Maibaum) είναι ένα από τα σήματα της Βαυαρίας. Αποτελείται από ένα ψηλό ξύλο στο οποίο είναι στερεωμένες αριστερά δεξιά, σαν κλαδιά, παραστάσεις με εικόνες της καθημερινής ζωής. Στην κορυφή υπάρχει ένα στεφάνι από το οποίο κρέμονται κορδέλες την πρωτομαγιά που μπλέκονται γαϊτανάκι.

Κάθε 3-5 χρόνια χωριά της Βαυαρίας στήνουν ένα καινούργιο “Μαγιόδεντρο” και το στολίζουν. Πριν στηθεί το “δέντρο” είναι έθιμο για τους νέους άντρες να προσπαθούν να το κλέψουν. Σε περίπτωση που καταφέρουν να το κλέψουν ζητούν ως “λύτρα” μπύρα και φαγητό.

Η Allianz παρέχει ασφάλιση στις ομάδες σκοπευτών (Schuetzenvereine), στις εθελοντικές πυροσβεστικές μονάδες καθώς και στις αθλητικές και κοινωνικές λέσχες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Οι πόλεις καλύπτονται επίσης για ατυχήματα και ζημιές από τρίτους.

“Περισσότεροι από 100 Schuetzenvereine καλύπτονται, για παράδειγμα, από την Allianz”, λέει ο Thomas Busch της Allianz Deutschland. “Υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση που το “δέντρο” πέσει σε κάποιο σπίτι, αυτοκίνητο ή άνθρωπο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ”. Σε περίπτωση που υπάρχει ασφάλιση περιουσίας, καλύπτεται η ζημιά ή η απώλεια του “δέντρου”.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *