Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Οδική βοήθεια: Σύμμαχος του οδηγού!

Η οδική βοήθεια είναι αναγκαία στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Μια απρόβλεπτη βλάβη πάντα θα εμφανιστεί την χειρότερη χρονική στιγμή, με ότι αυτό συνεπάγεται!

 

Οι περισσότεροι εξ ημών έχουν «μείνει» (κατά το κοινώς λεγόμενο) με το αυτοκίνητο μας, από μια απρόοπτη βλάβη. Βέβαια οι περισσότερες ιστορίες έχουν ευτυχές τέλος, μιας κι η οδική βοήθεια αποδεικνύεται σωτήρια σε περιπτώσεις βλαβών ή ατυχημάτων. Ενώ όμως για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν οδική βοήθεια, αυτό φαντάζει εύκολο, για τους υπόλοιπους που αφήνουν συνήθως τα πράγματα στην τύχη τους, μια απλή διαδρομή μετατρέπεται σε περιπέτεια.

Οδική βοήθεια: Σύμμαχος του οδηγού!

Τι είναι η οδική βοήθεια;

Η οδική βοήθεια, είναι μια από τις σημαντικότερες συμπληρωματικές καλύψεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου. Είναι ουσιαστικά μια κάλυψη η οποία διευκολύνει τον κάθε οδηγό σε περίπτωση που το ασφαλισμένο όχημα ακινητοποιηθεί λόγω ατυχήματος ή βλάβης. Κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει τις δικές της παροχές και καλύψεις, κάτι που σημαίνει πως ο πελάτης θα πρέπει να ψάξει να βρει το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες. Όμως στην πλειοψηφία των προγραμμάτων, ασφαλίζεται ένα συγκεκριμένο όχημα και η κάλυψη ισχύει ανεξάρτητα από τον εκάστοτε νόμιμο οδηγό του οχήματος. Επιπρόσθετα καλύπτονται και οι επιβάτες του οχήματος κατά τη στιγμή του ατυχήματος ή της βλάβης. Τέλος, εταιρείες οδικής βοήθειας, παρέχουν την υπηρεσία «Φροντίδα Ατυχήματος» και διάφορες άλλες νοσοκομειακές παροχές μετά από κάποια σύγκρουση. Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρεται από συνεργαζόμενες (με την ασφαλιστική) εταιρείες, οι οποίες ασκούν ασκούν τον κλάδο οδικής βοήθειας.

Οδική βοήθεια: Σύμμαχος του οδηγού!

Πώς κάνουμε χρήση της υπηρεσίας οδικής βοήθειας;

Κάθε εταιρεία διαθέτει τον δικό της τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, με τον οποίο οι συνδρομητές της μπορούν και έρχονται σε επαφή, σε περιπτώσεις ανάγκης. Αν ο συνδρομητής της εταιρείας χρειαστεί βοήθεια, θα πρέπει κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το ονοματεπώνυμο του. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός πρέπει να αναφέρει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που αφορούν το συμβάν κι αν πρόκειται για ατύχημα ή βλάβη. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο χρήστης να παραλείψει να αναφέρει τον αριθμό των ατόμων που επιβαίνουν στο όχημα. Αυτό θα καθορίσει και το πώς θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των επιβαινόντων (λόγω του περιορισμού στην μετακίνηση ατόμων, εντός του οχήματος της οδικής βοήθειας).

Οι παροχές που αξίζει να διαθέτει η Οδική σας Βοήθεια:

– Επί τόπου επιδιόρθωση.
– Μετάβαση σε συνεργείο της επιλογής μας.
– Κάλυψη των εξόδων παραμονής σε ξενοδοχείο.
– Εσωτερικό επαναπατρισμό του οχήματος.
– Κάλυψη των εξόδων επιστροφής του ασφαλισμένου και των επιβατών στον τόπο διαμονής τους.
– Ενοικίαση αυτοκινήτου.

Οδική βοήθεια: Σύμμαχος του οδηγού!

Τα ψιλά γράμματα κάνουν τη διαφορά!

Πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι αν δεν έχετε στο συμβόλαιό σας την υπηρεσία της οδικής βοήθειας και χρειαστεί να την καλέσετε, τότε όλες οι εταιρείες σχεδόν απαιτούν την καταβολή κάποιου αντίτιμου, που διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, ή μπορεί να απαιτηθεί σύναψη συμβολαίου για 3 ή 6 μήνες.

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, στην οποία γίνεται χρήση οδικής βοήθειας, ίσως να απαιτηθεί από την εταιρεία κάποια έξτρα χρέωση. Αυτές οι περιπτώσεις ανάγονται σε καταστάσεις όπου κάποιος μείνει από βενζίνη ή ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο του σε υπόγειο parking κ.α. Τέλος υπάρχουν περιπτώσεις, όπου λόγω κακής κατάστασης του αυτοκινήτου τους, ορισμένοι κάνουν χρήση της οδικής βοήθειας αρκετά συχνά. Σε αυτή την κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων, αρκετές εταιρείες έως και σήμερα επέβαλλαν πέναλτι, κάτι που μεταφράζεται σε έξτρα χρέωση.

Οδική βοήθεια: Σύμμαχος του οδηγού!

Οδική βοήθεια στο εξωτερικό

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά συνιστούμε στους ασφαλιζόμενους, πριν από κάθε ταξίδι να έρχονται σε επαφή με τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο για να εξακριβώνουν ποια κάλυψη έχουν για ταξίδι στο εξωτερικό. Μιας και για λόγους προσιτού κόστους, τα περισσότερα συμβόλαια καλύπτουν την επικράτεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να κάνετε μια επέκταση της υπηρεσίας της οδικής βοήθειας στο συμβόλαιό σας για το ταξίδι σας στο εξωτερικό.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *