Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Κάνε ποδήλατο… Ζήσε περισσότερο με ασφάλεια και ασφάλιση

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ενεργητικότητα και ζωντάνια. Αποφασίστε να αλλάξετε μία καθημερινή συνήθειά σας για να ζήσετε καλύτερα. Πηγαίνετε στη δουλειά σας με το ποδήλατο. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Γλασκώβη και δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, το να κάνετε ποδήλατο για να πάτε στη δουλειά μπορεί σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης μελέτησαν 264.337 συμμετέχοντες χωρίζοντάς τους σε δύο ομάδες.Αυτούς που πήγαιναν στη δουλειά με ποδήλατο και αυτούς που πήγαιναν με το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καταγράφοντας στοιχεία τους μετά από πέντε χρόνια συνειδητοποίησαν ότι όσοι έκαναν ποδήλατο μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, καρκίνο ή να πεθάνουν από κάποια αρρώστια. Σκεφτείτε το και απολαύστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου γυμναστείτε για να πάτε στη δουλειά αλλά φροντίστε κιόλας να το απολαύσετε.

Σκεφτείτε τις επιλογές που έχετε για να φτάσετε στον προορισμό σας και επιλέξτε αυτή που θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο όμορφα. Αξιοποιήστε μία δυνατότητα που θα σας κάνει ψυχή τε και σώματι υγιή.

Μην ξεχάσετε:

  • Ασφάλεια: Τηρήστε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Φορέστε πάντα κράνος, έχετε πάντα νερό και φώτα που λειτουργούν.
  • Ασφάλιση: Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η ασφάλισή σας που καλύπτει τόσο εσάς όσο και το ποδήλατό σας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα SAFEBIKE της Interlife που διατίθεται μέσω της Daedalus που καλύπτει ποδήλατα πόλης και mountain για ζημιές που μπορεί να πάθει σε ένα ατύχημα το ποδήλατό σας, για ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε σε τρίτους, για την πιθανότητα να σας το κλέψουν και για φροντίδα ατυχήματος. Το πρόγραμμα καλύπτει ποδηλάτες από 12 έως 65 ετών.

Το πρόγραμμα παρέχει τις εξής καλύψεις:

  • Αστική ευθύνη προς τρίτους έως 50.000 ευρώ.
  • Ολική κλοπή έως 3.000 ευρώ.
  • Ίδιες ζημιές ποδηλάτου έως 3.000 ευρώ.
  • Απώλεια ζωής 10.000 ευρώ.
  • Μόνιμη ολική ανικανότητα 10.000 ευρώ.
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 1.000 ευρώ.
  • Οδοντιατρικά έξοδα 500 ευρώ, οπτικά έξοδα 500 ευρώ.
  • Νοσοκομειακό επιδομα 15 ευρώ την ημέρα και άμεση φροντίδα ατυχήματος.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για ποδήλατα από 100-150 ευρώ τα ασφάλιστρα είναι 40 ευρώ και για ποδήλατα από 801-1.000 ευρώ είναι 75 ευρώ.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *