Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Η Ιντερσαλόνικα διακρίνεται στα Energy Mastering Awards 2017

Στα Energy Mastering Awards 2017  διακρίθηκε ο όμιλος Ιντερσαλόνικα σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Αυτοκινήτου.  Σε μια κατάμεστη αίθουσα, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημόσιων Φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα.

Τα energy awards , παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2017 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης και την αποδοτική χρήση των πόρων είναι σίγουρη επένδυση για το μέλλον που αποφέρει τεκμηριωμένα οικονομικά οφέλη, αλλά και συμβάλλει στην περιβαλλοντική αειφορία».

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα έργα net-metering (Φ/Β) συνολικού μεγέθους 400kW στα κεντρικά κτήριά του στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα έχει προμηθευτεί 15 ηλεκτρικά οχήματα Smart τα οποία και χρησιμοποιεί για εσωτερικές μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Έτσι έχει καταφέρει να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα κατά 50%. Παράλληλα αναβαθμίζει όλα τα φορτηγά – πλατφόρμες της οδικής βοήθειας με νέα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και μειώσεως των ρύπων. Έτσι αντικατοπτρίζουν το επίπεδο τεχνολογίας και ανταπόδοσης της ποιοτικής εξυπηρέτησης που αξίζει σε όλους όσους στηρίζουν τον όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.  Επιπρόσθετα ο Όμιλος έχει υιοθετήσει εσωτερικά ηλεκτρολογικά αυτοματοποιημένα συστήματα καταγραφής της ηλεκτρικής ενέργειας. Με αυτά διαχειρίζεται καλύτερα τις ανάγκες του και λαμβάνει γνώση των φορτίων που κάνει χρήση. Αποτέλεσμα αυτών είναι η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ποσοστό του 70% στα κεντρικά σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης. Επιπλέον εξοικονόμηση έχει προσφέρει και η αλλαγή όλων των λαμπτήρων του Ομίλου με τελευταίας τεχνολογίας LED.

Συνέπεια αυτών είναι η μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα κατά 60% ή αλλιώς η εξοικονόμηση ρύπων CO2 κατά 400kgr ετησίως. Όλα τα παραπάνω υιοθετούνται και ευαισθητοποιούν τους 830 ανθρώπους του Ομίλου όπως και τους 1.000.000 ασφαλισμένους και πελάτες του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ οι οποίοι ακολουθούν τις πρακτικές του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο μέσω του προγράμματος net metering όσο και άλλων εφαρμογών οι οποίες μειώνουν την δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος και προσφέρουν δυνατότητες για ένα καλύτερο αύριο.  Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εκτός από υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρει συνεχώς αυξανόμενη απασχόληση σε όλη την χώρα και ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών. Ταυτόχρονα αισθάνεται έντονα την κοινωνική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ΌΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ. Άλλοι όμιλοι και επιχειρήσεις όπως οι:  ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, WATT+VOLT, OTE ESTATE, OTE-COSMOTE, ENERFIL esco, EUROBANK PROPERTY SERVICES, GREEN COLA,  ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, ILS LIGHTING & CITY APPLICATIONS – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δήμος Αγ. Δημητρίου – Όμιλος ΟΤΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ CABLEL – REDEX S.A., ΑΒ Βασιλόπουλος, Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.  ‘’Τ.Ε.Μ.Ε.Κ. Α.Ε.’’, Τhrace Plastics Pack (Εργοστάσιο Ιωαννίνων) και Vodafone έδωσαν το παρών, απέσπασαν βραβεία και απέδειξαν ότι το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου αναζητά και διευρύνει τους ορίζοντές του ενεργειακά.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *