Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Ασφάλιση σεισμού και σήμερα και πάντοτε!

Η ασφάλιση σεισμού δίδεται ως προαιρετική κάλυψη μέσα στα πακέτα ασφάλισης περιουσίας από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως υποχρεωτική κάλυψη μέσα στα πακέτα ασφάλισης ακινήτων δανειοληπτών. Με γνώμονα τον πρώτο Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό στην Ελλάδα που άρχισε να ισχύει το 1959. Οι εταιρείες αξιολογούν όλα τα ακίνητα προς ασφάλιση με την προϋπόθεση να έχουν ανεγερθεί με νόμιμη οικοδομική άδεια. Συνήθως μετά το 1960 και να πληρούν τις προϋποθέσεις του τελευταίου αντισεισμικού νόμου σύμφωνα με το έτος ανοικοδόμησης τους.

Για οικοδομήματα με ανέγερση πριν το 1960, πάντοτε ανάλογα την ασφαλιστική εταιρείακαι εφόσον αιτηθεί ένας πελάτης ασφάλιση σεισμού. απαιτούνται αποδεικτικά οικοδομικής στατικότητας και άλλα επίσημα έγγραφα περιγραφής της οικοδομής. Διερευνείται έλεγχος καταλληλότητας από τα αρμόδια τμήματα των εταιρειών και κατόπιν αποφασίζεται είτε η ασφάλιση με ειδικούς όρους είτε και η απόρριψη της ασφάλισης σεισμού λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προϋποθέσεων.

Η κάλυψη σεισμού παρέχεται από τις εταιρείες με διάφορες επιλογές ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου και την συμμετοχή του στην αποζημίωση μετά από μία ζημιά. Ενδεικτικά όλες οι εταιρείες διαθέτουν την κάλυψη του σεισμού με συμμετοχή του πελάτη στην ζημιά ποσοστού 2%, ή 3%, ή 4% επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου ή και με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 750 ευρώ, 1.000 ευρώ κτλ ή και με άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου ανάλογα το πακέτο ασφάλισης και την ασφαλιστική εταιρεία.

Δείτε εδώ τον ασφαλιστικό όρο «Σεισμός» μέσα από συμβόλαια ή γενικούς όρους των εταιρειών Εθνική Ασφαλιστική, ΑΧΑ, Interamerican και Generali, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Παραδείγματα

Εθνική Ασφαλιστική:

Εθνική Ασφαλιστική

ΑΧΑ:

ΑΧΑ 

 

Ιnteramerican:

Ιnteramerican

 

Generali:

Generali

Ένας σεισμός ανάλογα τα χαρακτηριστικά του, μέγεθος ρίχτερ, εστιακό βάθος, ακριβής τοποθεσία κ.α. μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα και απρόβλεπτα συνεπακόλουθα. Όπως καθίζηση ή κατολίσθηση του εδάφους, πυρκαγιά, παλιρροϊκό κύμα και άλλα που επιφέρουν άμεσες καταστροφές σε κάθε περιουσία. Επικίνδυνοι είναι και οι μετασεισμοί που επιδεινώνουν τις αρχικές καταστροφές.

Η χώρα μας έχει ζήσει τον εφιάλτη του σεισμού στην Νεότερη Ιστορία της μετρώντας ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Πληθώρα τα παραδείγματα καταστρεπτικών σεισμών που οφείλουμε να υπενθυμίζουμε κάθε φορά που εισπράττουμε άρνηση ή και απαξίωση για ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε τους σεισμούς 8R -1926- Ρόδο, 6,7R -1949- Χίο, 7,1R -1968- και 6,5R -1978- Θεσσαλονίκη, 6,7R -1981- Αλκυονίδες, 6R -1986- Καλαμάτα, 6,1R -1995- Αίγιο, 6,1R -1999- Πάρνηθα, 6,5R -2015- Λευκάδα κτλ.

Σε μια κοινωνία που καθημερινά μειώνονται παροχές και ωφελήματα, τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αποτελούν μια προσιτή λύση ολοκληρωμένης προστασίας. Τηλεφωνήστε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο. Είναι σίγουρο πως θα σας προτείνει την κατάλληλη ασφαλιστική λύση άριστα προσαρμοσμένη στον προϋπολογισμό σας!

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies