Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Άστοχες δηλώσεις και παρεμβάσεις…και ο έλεγχος καθυστερεί

Δεν θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των ασφαλισθέντων οχημάτων μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών να ξεκαθαρίσει τα αρχεία του δήλωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τουλάχιστον άστοχη, κρίθηκε από την ασφαλιστική αγορά, η δήλωση της κας Υφυπουργού καθώς υπονοεί το ακαταδίωκτο όσων δεν έχουν παρανόμως ασφαλισθέντα τα οχήματα τους.

Αντιθέτως θα έπρεπε να επισημάνει και να υπογραμμίσει τι προβλέπει η νομοθεσία για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων, όπως ότι είναι παράνομη πράξη και τιμωρείται και επίσης ότι η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Δυστυχώς όμως…

η χώρα μας και κυρίως το πολιτικό της προσωπικό έχει ένα ταλέντο στο να ακυρώνει νόμους και διατάξεις που είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας (όχι δεν συμβαίνει το ίδιο όταν πρόκειται για μνημονιακές διατάξεις).

Έτσι ένα νομοθέτημα που είχε έντονη την κοινωνική διάσταση μένει μετέωρο γιατί ένα Υπουργείο, το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει ξεκαθαρισμένα τα αρχεία του, ή ακόμη γιατί κάποια φυσικά πρόσωπα δεν είχαν φροντίσει να ολοκληρώσουν κάποιες διαδικασίες σε ότι αφορά τη μεταβολή των στοιχείων των οχημάτων. Ο Υφυπουργός Μεταφορών ο κ. Νίκος Μαυραγάνης αντί να φροντίσει να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα με τα αρχεία του Υπουργείου που προΐσταται, σε μία έκρηξη μεγαθυμίας προς όσους «ταλαιπωρούνταν» πρότεινε την παράταση έναρξη ισχύος του μέτρου, μάλλον στο διηνεκές, όπως φοβάται ο ασφαλιστικός κλάδος, αφού γύρευε πότε θα ξεκαθαρισθούν τα αρχεία.

Στην κυβέρνηση θα πρέπει πάντως να αναγνωρίσουν ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η ίδια η πολιτεία εμμέσως πλην σαφώς να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων να διατηρούν ανασφάλιστο το όχημα τους!

Τέλος να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους και ενόψει υλοποίησης της απόφασης για την διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων, ο στόλος των ασφαλισθέντων αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 600.000 περίπου. Κάτι που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματα τους!

Έστω και έτσι ένα κοινωνικό πρόβλημα μετριάσθηκε και είναι κρίμα το μέτρο της διασταύρωσης να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες!

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *