Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Το ποστάρισμα στις διακοπές μπορεί να ακυρώσει την ασφαλιστική σας κάλυψη

Το ποστάρισμα φωτογραφιών και πληροφοριών σχετικά με τις διακοπές σας στα social media μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ασφαλιστική σας κάλυψη. Σύμφωνα με την Telegraph μπορεί ακόμα και να αποτελέσει αιτία ώστε η ασφαλιστική σας να μην πληρώσει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μία αξίωση από κλοπή περιεχομένου στην κατοικία σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το “Insta-bragging”. Η δημοσίευση στο διαδίκτυο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνων των διακοπών σας θα μπορούσε να ακυρώσει το συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ασφαλιστές περιλαμβάνουν μια ρήτρα “εύλογης επιμέλειας”. Η οποία, αν και γενικά σχετίζεται με τη διασφάλιση ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένα. Θα μπορούσε μελλοντικά να επεκταθεί στην ευθύνη με τις πληροφορίες που μοιράζεστε στα κοινωνικά μέσα.

Ο Dan Plant από το MoneySuperMarket ανέφερε ότι με τη μέση αξίωση κλοπής να ξεπερνά τις 4.000 λίρες. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούσαν να χάσουν μεγάλα ποσά σε καλύψεις. Ο κ. Plant δήλωσε ότι λόγου χάρη ένα συμβόλαιο μπορεί αν ακυρωθεί όταν ο συμβαλλόμενος βρίσκεται στο εξωτερικό και ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες του που δείχνουν ότι λείπει και ότι δεν μπορεί να είναι σε σύντομο διάστημα σπίτι του. Όπως πληροφορίες ότι είναι στο αεροδρόμιο, ημερομηνίες με τοποθεσία κλπ.

Τα περιστατικά που συμβαίνουν δεν είναι λίγα. Σας θυμίζουμε την είδηση για τον John Terry το διεθνή ποδοσφαιριστή που έπεσε θύμα διαρρηκτών με ζημιά £ 400.000. Όταν προειδοποίησε άθελά του τους διαρρήκτες ότι το σπίτι του -αξίας 5 εκατ. λιρών -είναι άδειο και ο ίδιος μαζί με την οικογένεια και τα παιδιά του βρίσκονται σε διακοπές για σκι. Απευθυνόμενος στους 3.4 εκατομμύρια οπαδούς του στο Instagram ανέφερε : “λείπω για λίγες ημέρες μακριά για να κάνω σκι με την οικογένεια μου”.

Κορυφαίες συμβουλές:Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στα κοινωνικά μέσα
  1. Μην βάζετε φωτογραφίες από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του σπιτιού σας
  2. Μην αναφέρετε τη διεύθυνσή σας σε κανέναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης
  3. Μην ανακοινώνετε κανένα σπασμένο παράθυρο ή σπασμένο συναγερμό στο σπίτι σας
  4. Μην δεχτείτε αιτήματα φίλων από άτομα που δεν γνωρίζετε στο Facebook ή το Instagram
  5. Διατηρήστε τις σελίδες κοινωνικών μέσων σας ιδιωτικές όπου είναι δυνατόν
  6. Μην ανακοινώνετε όταν πρόκειται να πάτε διακοπές
  7. Μην κάνετε check-in στα αεροδρόμια ή τους προορισμούς διακοπών στα κοινωνικά κανάλια.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *