Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Γιατί είναι απαραίτητη η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας;

Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογών.

Τα ιδιωτικά προγράμματα Υγείας προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών και δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να αποκτήσει ένα πακέτο παροχών και υπηρεσιών που ταιριάζει τόσο στις οικονομικές του δυνατότητες όσο και στις ανάγκες του.

Τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το ίδιο γνωστές και εξωφρενικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ελλείψεις τα τελευταία χρόνια σε φάρμακα, εξοπλισμό και αναλώσιμα επιδεινώνουν σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Δυστυχώς, το αγαθό της δημόσιας Υγείας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί κρατική παροχή για τους πολίτες που ματώνουν κάθε χρόνο πληρώνοντας φόρους και εισφορές. Είναι μία κατάσταση που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, στρέφοντας το ενδιαφέρον των πολιτών στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ήδη από την επιβολή των capital controls, η ζήτηση για ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας πραγματικά εκτινάχθηκε. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, ο αριθμός των αιτήσεων για προγράμματα Υγείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η τάση συνεχίζεται και αναμένεται να παγιωθεί στο επόμενο διάστημα, καθώς τα ιδιωτικά προγράμματα προσφέρουν λύσεις και εξασφαλίζουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε μία εποχή έντονης αβεβαιότητας.

Η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας συμπληρώνει τις παροχές του κοινωνικού ταμείου του ασφαλισμένου και επιτρέπει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Η πρόσβαση παρέχεται, μάλιστα, άμεσα, χωρίς την αναμονή του κρατικού συστήματος.

Επιπλέον,

οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μία πολύ μεγάλη γκάμα προγραμμάτων. Δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και να διαχειριστείτε το κόστος, ανάλογα με το πορτοφόλι σας.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι θέμα επιλογών. Ο ασφαλισμένος μπορεί ακόμη και να επιλέξει τον γιατρό, το διαγνωστικό κέντρο και το νοσηλευτικό ίδρυμα που επιθυμεί. Το κόστος προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες του καθενός και πραγματικά με προσιτό κόστος μπορούν να αντιμετωπιστούν μεγάλες δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο ασφαλιζόμενος μπορεί επίσης να επιλέξει το επίπεδο καλύψεων που του ταιριάζει: ένα πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλυψης, νοσοκομειακή κάλυψη, ή μόνο πρωτοβάθμια κάλυψη.

Οι όροι, οι παροχές και η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα είναι τα στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιηθούν και να διαμορφωθούν ανάλογα για να συνθέσουν το καλύτερο μείγμα υπηρεσιών και παροχών.

Ο κάτοχος ιδιωτικού συμβολαίου απολαμβάνει ειδικά προνόμια σε συμβεβλημένα με την εταιρεία του νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει τη δυνατότητα επιλογής νοσοκομείου ακόμη και στο εξωτερικό.

Από ένα πρόγραμμα βασικών καλύψεων που με προσιτό κόστος λειτουργεί κυρίως συμπληρωματικά σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης, μέχρι εξειδικευμένα προγράμματα με ιδιαίτερα υψηλά ανώτατα όρια, που εξασφαλίζουν συνθήκες ποιοτικών υπηρεσιών ακόμη και σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών ασθενειών.

Μπορεί η αδυναμία του κράτους να καθιστά αναγκαία την εξασφάλιση πρόσθετων καλύψεων, όμως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να λειτουργούν συμπληρωματικά και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Στα περισσότερα προγράμματα το ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα με την συχνότητα καταβολής των ασφαλίστρων, την ηλικία του ασφαλιζόμενου και την κατάσταση της υγείας του.

Οι σημαντικότερες καλύψεις και παροχές των ιδιωτικών συμβολαίων υγείας έχουν ως εξής (διαφέρουν ανάλογα με την ασφαλιστική και το πρόγραμμα):
 • Έως 100% κάλυψη εξόδων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό (δαπάνες νοσοκομείου, μεταμοσχεύσεων, αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας, χειρουργών, αναισθησιολόγων, έξοδα συνοδού, δαπάνες ασθενοφόρου, εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις κ.ά.)
 • Επιλογή θέσης νοσηλείας
 • Αποζημίωση με απευθείας εξόφληση στα συμβεβλημένα νοσοκομεία
 • Προ και μετά νοσοκομειακά έξοδα
 • Έξοδα νοσοκόμου στο σπίτι
 • Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα
 • Επίδομα τοκετού
 • Χειρουργικό επίδομα
 • Ιατρικές εξετάσεις
 • Ετήσιος προληπτικός έλεγχος
 • Ιατρικές πράξεις

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Καταδικάστηκε “μαϊμού” ασφαλιστής στο Βόλο

 

Εμφανιζόταν ως ασφαλιστής , πήρε χρήματα από ασφαλισμένους, νόθευσε ασφαλιστικό έγγραφο και υπεξαίρεσε τον λογότυπο άλλου εγγράφου, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς ένας 51χρονος Έλληνας, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο 51χρονος “ασφαλιστής” , που απουσίαζε από το δικαστήριο, κατηγορούνταν για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στην ίδια ποινή. Υπολογίζεται ότι παρακράτησε ποσό 6.500 ευρώ περίπου από ασφαλισμένους, ενώ η περίοδος για την οποία κατηγορούνταν ότι τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε, ήταν από τα τέλη του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012. Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, σε έναν 42χρονο Έλληνα Ρομά, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή.

Ο 42χρονος κατηγορούνταν ότι είχε εισέλθει σε σπίτι μιας Βολιώτισσας τον Μάρτιο του 2014 και είχε αφαιρέσει τσαντάκι, που περιείχε το ποσό των 1400 ευρώ. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών. Ο καταδικασθείς δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο πως είχε κάνει την κλοπή, ωστόσο δεν ήταν το ποσό αυτό που έκλεψε, αλλά άλλο μικρότερο. Σημειώνεται πως ο 42χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης. Ακόμη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε έναν 36χρονο Έλληνα, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή στις 6 Αυγούστου 2016 στον Βόλο.

Ο καταδικασθείς φέρεται να είχε αρπάξει την τσάντα μιας 62χρονης Βολιώτισσας, που βάδιζε πεζή, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μια αλυσίδα λαιμού, βιβλιάριο καταθέσεων και το ποσό των 8 ευρώ. Ο δράστης φέρεται να επέβαινε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο. Και σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή. Σε άλλη υπόθεση με τις κατηγορίες της κλοπής και της κλεπταποδοχής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε έναν 23χρονο, που έκρινε ένοχο για κλοπή και 10 μηνών σε έναν 27χρονο και έναν 41χρονο, τους οποίους έκρινε ένοχους για κλεπταποδοχή.

Ο 23χρονος ομολόγησε στο δικαστήριο, πως είχε κλέψει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια τηλεόραση από παραλιακό κατάστημα του Βόλου, στις 14 Μαΐου 2017, ενώ οι κλεπταποδόχοι δήλωσαν πως δεν γνώριζαν ότι ήταν κλοπιμαία τα αντικείμενα που αγόρασαν από τον 23χρονο. Σε πρώτο βαθμό ο 23χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ οι δύο καταδικασθέντες για κλεπταποδοχή με ποινές 15 μηνών φυλάκιση έκαστος.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται τη δημόσια ασφάλιση

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη γενικότερη αντίληψη ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το κρατικό σύστημα συντάξεων και υγείας παρουσίασε η Εταιρεία ερευνών MRB για λογαριασμό της ΕΑΕΕ με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης 11/11.

του Νίκου Μωράκη  

8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. 7 στους 10 πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

“Η κρίση διάβρωσε και εξάντλησε τους Έλληνες” σημειώνει ο κ. Μαύρος συνεχίζοντας “οι οποίοι θέλουν η ζωή τους να μπει σε μια κανονικότητα. Οι Έλληνες αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα, την ιδιωτική ασφάλιση.”

Και αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις που έδωσε το 50% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τους οποίους η αξιοποίηση των εισφορών τους σε σύνταξη και υγεία στις ασφαλιστικές εταιρείες είναι σαφώς καλύτερη από αυτές στα ταμεία τους. Όπου εκεί η αναλογία είναι μόλις στο 10%. Ένα 10% το οποίο πιστεύει ακράδαντα ότι είναι βασική ευθύνη του κράτους να τους εξασφαλίζει ανάγκες, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη.

Μια νέα εποχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης, Δημήτρη Μαζαράκη. Τα στοιχεία της Έρευνας θα ενισχυθούν περαιτέρω σε βάθος εξαμήνου με σκοπό να δημιουργηθεί ένα βαρόμετρο εξελίξεων όπου θα παρακολουθεί την τάση στις απόψεις των Ελλήνων. Ποια είναι η στάση τους απέναντι στην Ιδιωτική Ασφάλιση; Ποια η γνώμη τους και ποιες οι προσδοκίες τους;

Δείτε επίσης: Video: Η Ιδιωτική Ασφάλιση σε 76 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με την έρευνα 7 στους 10 αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων υπηρεσιών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. Ενώ παράλληλα το 62% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις κρατικές παροχές υγείας. Όσον αφορά τις συντάξεις το ίδιο δείγμα ερωτηθέντων απάντησε στο 84% πως φοβάται ότι τα ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον. Ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων.

Όλα δείχνουν ότι με αυτές τις πρώτες κινήσεις η Ασφαλιστική Αγορά μέσω της ΕΑΕΕ προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα της ως προς τις προθέσεις της στην κοινωνία. Να διασφαλίσει το ρόλο της που είναι καθαρά συμπληρωματικός ως προς την κοινωνική ασφάλιση. Να ενημερώσει τον κόσμο για τις εναλλακτικές επιλογές που έχει σε θέματα πρόληψης και αποταμίευσης.

Ως προς τα στοιχεία της έρευνας η συντακτική ομάδα του Insurancedaily.gr θα μελετήσει περαιτέρω τα ευρήματά της προκειμένου να επανέλθουμε δημοσιογραφικά με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στάση του κόσμου. Τόσο απέναντι στην κοινωνική ασφάλιση όσο και στην ιδιωτική αλλά και για τη σχέση μεταξύ τους που κατά την άποψή μας είναι αλληλένδετη.

Stay tuned!

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Τι πρέπει να κάνετε σε ένα τροχαίο ατύχημα για να είστε “καλυμμένοι”

Οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουμε τα αυτοκίνητα μας ως μέσο μετακίνησης. Επειδή όμως η αυξημένη κίνηση στους δρόμους και οι εορτασμοί των ημερών αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χρήσιμες πληροφορίες – για το τι πρέπει να κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα για να καλυπτόμαστε από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας και να έχουμε καταγεγραμμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που μπορεί να χρειστούν για να αποζημιωθούμε – δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΕΚΠΟΙΖΩ:

 

Πριν το ατυχημα

 • Φροντίστε να οδηγείτε έχοντας θεωρημένη την άδεια οδήγησης για την κατηγορία του οχήματός σας.
 • Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ατυχήματα εφόσον διαπιστωθεί ότι το δίπλωμα οδήγησης είτε έχει λήξει είτε δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε.
 • Οδηγείτε νηφάλιοι, έχοντας δεμένη τη ζώνη ασφαλείας σας ή φορώντας το κράνος σας ώστε να σας εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διευθέτηση της ζημιάς από την ασφαλιστική.

Μετα το ατυχημα

 • Εάν έχετε κάποιο τροχαίο ατύχημα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω ενέργειες:
 • Ειδοποιήστε την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή και παραμείνετε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι να φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
 • Βγάλτε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων πριν τα μετακινήσετε, έστω και με το κινητό σας τηλέφωνο. Αυτό βοηθά τους εκκαθαριστές ζημιών να αποφανθούν για την υπαιτιότητα και την έκταση της ζημιάς.
 • Κάντε ενέργειες διευκόλυνσης της κυκλοφορίας προς αποφυγή δεύτερου ατυχήματος και μετακινείστε τα τρακαρισμένα οχήματα σε ασφαλές μέρος.
 • Ανταλλάξτε στοιχεία με τον/τους άλλους εμπλεκόμενους στο ατύχημα όπως ονοματεπώνυμο, αριθμό κυκλοφορίας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ασφαλιστική εταιρεία.
 • Αν υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να περιγράψουν πως έγινε το συμβάν, κρατείστε τα στοιχεία τους.
 • Συμπληρώστε το έντυπο της Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος και οι δύο οδηγοί.
 • Φροντίστε να κατατεθεί το συντομότερο στην Ασφαλιστική σας Εταιρεία. Σ
 • ε περίπτωση υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσετε για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.
 • Καλέστε την φροντίδα ατυχήματος για καταγραφή της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας, εφόσον εξαιτίας της σύγκρουσης το όχημά σας δεν μπορεί να μετακινηθεί.
 • Το τηλέφωνο της φροντίδας ατυχήματος αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας.
 • Αν δεν επιληφθεί η Φροντίδα Ατυχήματος, ενημερώστε οπωσδήποτε τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατόν για το ατύχημα.
 • Πριν την επισκευή του αυτοκινήτου σας επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας για να κλείστε ραντεβού με πραγματογνώμονα.

Πηγή: www.asfaleies.net.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Παλιώνουν ανασφάλιστα τα σπίτια στην Ελλάδα

Οι κατοικίες είναι εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές, σε ζημιές από τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα καθώς και σε ζημιές που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, όπως κακόβουλες ενέργειες, κλοπές, διαρρήξεις κ.ά.

της Σοφίας Τσιλιμπουνίδου, Προισταμένης του Τομέα Τυποποιημένων και Bancassurance  της Διεύθυνσης Πυρός και Τεχνικών Ασφαλίσεων στην Εθνική Ασφαλιστική

Συνεπώς, υπάρχει ουσιώδης ανάγκη για την εξασφάλισή τους και ένας τρόπος είναι να ασφαλίζονται. Αφού σε περίπτωση ζημιογόνου γεγονότος η ανακατασκευή τους ή η αντικατάστασή τους απαιτεί κονδύλια. Που πολλές φορές δεν είναι διαθέσιμα από τους ιδιοκτήτες τους. Ανάλογα με το εάν είναι κάποιος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής, η έκθεση στον κίνδυνο είναι διαφορετική. Αφού ο ενοικιαστής ανησυχεί περισσότερο για το περιεχόμενο του διαμερίσματος διότι αφορά δική του ιδιοκτησία και λιγότερο για την κατοικία καθαυτή. Οπωσδήποτε, και οι δύο αναζητούν ασφάλιση έναντι της φωτιάς, η οποία αποτελεί αρχέγονο φόβο του ανθρώπου. Ωστόσο, οι κατοικίες είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές. Σε αυτό συντελούν πέραν των γεωμορφολογικών συνθηκών της χώρας μας και αρκετοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι οδηγούν σε αναπόφευκτη αύξηση των ζημιών. Όπως η πληθυσμιακή αύξηση, η αστυφιλία, η κατοίκηση περιοχών εκτε θειμένων σε καταστροφές καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Σημειώνουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που εμπεριέχονται στους πίνακες του “World Disaster Report 2016”, όταν αναφερόμαστε σε φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη εννοούμε θύελλα/καταιγίδα, πλημμύρες και τυφώνες. Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου ο σεισμός αποτελεί τον πρωταρχικό κίνδυνο. Οι σεισμοί στις Αλκυονίδες (1981), της Καλαμάτας (1986), των Γρεβενών-Κοζάνης (1995), ο σεισμός της Πάρνηθας (1999) κ.ά., έδειξαν ότι δεν υπάρχουν 100% σεισμικά ασφαλείς περιοχές. Άλλωστε, η χώρα μας κατέχει την έκτη θέση επικινδυνότητας από άποψη σεισμικότητας παγκοσμίως. Οπότε είναι βάσιμος ο φόβος ότι θα έχουμε ισχυρούς σεισμούς και στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, μόνο το περίπου 10% των κατοικιών στην Ελλάδα έχουν συνάψει ασφαλιστήρια Πυρός και Συμπληρωματικών Κινδύνων και μόνο μέρος αυτών ασφαλίζονται για Σεισμό.

* Οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν διευκρινίσεις από τους ασφαλιστές τους και από τις ασφαλιστικές*

Επιπλέον, η ηλικία των κτισμάτων επιτείνει την επικινδυνότητά τους καθότι τα κτίρια στην Ελλάδα τείνουν να γερνούν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα κτίσματα κατασκευής μετά το 1986 υπολογίζονται στο 20% του συνόλου των κτισμάτων. Ενώ τα κτίσματα κατασκευής μετά το 1995, άρα κτισμένα βάσει εκσυγχρονισμένου αντισεισμικού κανονισμού, αποτελούν μόνο το 6% του συνόλου. Η πλειονότητα των κτιρίων –περίπου τα μισά– είναι κατασκευής μεταξύ 1959-1984 και σε περίπτωση ισχυρού σεισμού αναμένεται, σε σχέση με τα νεότερα, να παρουσιάσουν υψηλότερη τρωτότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η επιβάρυνση των οικοδομών λόγω ηλικίας και γήρανσης, φθορών, ελλιπούς συντήρησης και ακατάλληλων παρεμβάσεων κ.λπ., τις καθιστά έκθετες και σε άλλους κινδύνους εκτός του σεισμού. Όπως στον κίνδυνο της διάρρηξης σωληνώσεων, που αναπόφευκτα επιφέρει ζημιές αλλά και σε αυτόν καθ’ εαυτό τον κίνδυνο της φωτιάς αφού εν γένει η αντοχή τους είναι εξασθενημένη.

Η κάλυψη αυτή αφορά τη ρήξη των ίδιων των σωληνώσεων και εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης/ψύξης και αποχέτευσης. Αλλά και τις άμεσες συνέπειες της ρήξης στα ασφαλιζόμενα και στο περιεχόμενο. Οι ασφαλιστικές αναθεωρούν την πολιτική τους και προσφέρουν πιο διευρυμένη έκταση κάλυψης για το συγκεκριμένο κίνδυνο. Η πλημμύρα είναι επίσης ένας υπαρκτός κίνδυνος για τις κατοικίες. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν παρατηρούνται αυξημένες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, λόγω κλιματολογικών αλλαγών, ενώ οι μέσες τιμές βροχόπτωσης στην Ελλάδα είναι μικρές, παρουσιάζονται περιοδικά φαινόμενα μεγάλης έντασης βροχοπτώσεων. Οι οποίες και λόγω έλλειψης υποδομών επιφέρουν μαζικά ζημιογόνα περιστατικά.

* Η ηλικία των κτισμάτων επιτείνει την επικινδυνότητά τους καθότι τα κτίρια στη χώρα μας τείνουν να γερνούν*

Επιπλέον, οι πελάτες ζητούν να καλυφθούν και για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Που πιθανόν να πληγούν από βραχυκύκλωμα, αλλά και για ζημιές στις ίδιες τις ηλεκτρικές τους συσκευές. Οι ασφαλιστικές αναθεωρούν την πολιτική ανάληψής τους και εξετάζουν την παροχή κάλυψης των ηλεκτρικών βλαβών των λευκών συσκευών των κατοικιών. Τέλος, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στον πληθυσμό. Κάτι που κάνει δημοφιλείς τις καλύψεις κλοπής και πολιτικών ταραχών. Οι ασφαλιστικές ανταποκρινόμενες στην ανάγκη αυτή παρέχουν επιπλέον και την κάλυψη της ληστείας. Η τάση των ασφαλιστικών είναι να προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών τους. Επιδιώκουν να δημιουργούν κατανοητά ασφαλιστήρια, φιλικά προς τον ασφαλιζόμενο. Δυστυχώς, λόγω της νομοθεσίας αλλά και κανονιστικών διατάξεων, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να προσαρμόζουν τα κείμενά τους, τα οποία πολλές φορές δεν είναι εύκολα κατανοητά. Για αυτόν το λόγο, οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν διευκρινίσεις από τους ασφαλιστές τους και από τις ασφαλιστικές.

Η κατοικία ασφαλίζεται συνήθως μέσω τυποποιημένων προϊόντων που προωθούνται στην αγορά μέσω πακέτων ασφάλισης. Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν μεταξύ αυτών σύμφωνα με τις ανάγκες τους και την οικονομική τους ευχέρεια. Οι ασφαλιστικές από την άλλη έχουν μεγάλη εμπειρία στον κλάδο αυτό. Ο οποίος άλλωστε αποτελεί σημαντικά μεγάλο κομμάτι του χαρτοφυλακίου των περισσοτέρων από αυτές και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν παραμετροποίηση. Τόσο των παροχών όσο και των ασφαλίστρων ανάλογα με την ύπαρξη μέτρων προστασίας, αλλά και με το έτος κατασκευής των οικοδομών κ.ά.

Ως τυποποιημένο προϊόν, είναι εύκολο να προωθηθεί μέσω διαδικτύου. Άλλωστε η δυνατότητα αυτή παρέχεται από πολλές ασφαλιστικές. Ωστόσο, λόγω των διαφορετικών αναγκών των πελατών ανά περίπτωση, η ασφάλιση μέσω διαδικτύου συνήθως δεν προτιμάται. Για το λόγο αυτόν, λίγοι είναι οι πελάτες που καταφεύγουν στο διαδίκτυο για να συνάψουν ασφαλιστήριο κατοικίας ενώ στρέφονται ακόμη στις παραδοσιακές μεθόδους πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων. Όποιος θέλει να ενημερωθεί για το κόστος ασφάλισης κατοικίας, μπορεί να ανατρέξει σε εξειδικευμένα sites που παρέχουν σχετική αναλυτική πληροφόρηση. Ωστόσο, αυτοί που στρέφονται για την ασφάλισή τους σε παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες, κατά βάση συμβουλεύονται διαμεσολαβητές.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσαρμόζονται συνεχώς….

Στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία, αναπροσαρμόζοντας την ανάληψη των κινδύνων στα νέα δεδομένα. Προς το παρόν, παράγοντας παραμετροποίησης του κινδύνου είναι η ύπαρξη συναγερμού συνδεδεμένου με κέντρο λήψης σημάτων. Δεν υπάρχει παραμετροποίηση για τις εφαρμογές μέσω βιντεοκλήσεων με τη βοήθεια των οποίων ενημερώνεται ο ασφαλιζόμενος για φωτιά ή για διαρροή στην κατοικία του, αφού ακόμα ο συγκεκριμένος τρόπος ενημέρωσης δεν είναι ευρέως διαδεδομένος στην Ελλάδα. Θεωρούμε ωστόσο, ότι με την εφαρμογή αυτή θα περιορίζεται η έκταση πιθανής ζημιάς και όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται τότε θα φέρει αναπόφευκτα επιρροές και στην ανάληψη των κινδύνων κατοικίας.

Πηγή : asfalistikomarketing.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Τι γνωρίζετε για τη Διασταυρούμενη Ευθύνη; Δείτε παραδείγματα

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε αναγκαία τη σύνταξη ερμηνευτικού σημειώματος για τη Διασταυρούμενη Ευθύνη.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα. Ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει για τη Διασταυρούμενη Ευθύνη:

Ο όρος Διασταυρούμενη Ευθύνη (Cross liability) επεκτείνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη για ζημιές – απαιτήσεις που μπορεί να εγείρει ένα ασφαλισμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Έναντι άλλου ασφαλισμένου φυσικού ή νομικού προσώπου, στην ίδια Ασφαλιστική Σύμβαση. Κατά παρέκκλιση της γενικής παραδοχής ότι τα ασφαλισμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να θεωρούνται ταυτόχρονα και τρίτοι.

Σύμφωνα με τους συνήθεις όρους “cross liability”, το κάθε ασφαλισμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο αντιμετωπίζεται σαν να διατηρεί ξεχωριστό ασφαλιστήριο ευθύνης.

Η συγκεκριμένη επέκταση κάλυψης αποκτά αντικείμενο μόνο εφόσον τα ασφαλισμένα μέρη είναι περισσότερα του ενός. Η εν λόγω επέκταση δεν παρέχεται με χωριστό όριο ευθύνης. Αλλά παρέχεται πάντα εντός των ορίων ευθύνης του ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης και δεν προσαυξάνει το όριο ευθύνης αυτού.

Η επέκταση της διασταυρούμενης ευθύνης σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά άλλες καλύψεις ή επεκτάσεις κάλυψης. Οι οποίες είτε ασφαλίζονται ή θα μπορούσαν να ασφαλίζονται κάτω από την ίδια σύμβαση. Π.χ. η επέκταση της Διασταυρούμενης Ευθύνης σε ένα ασφαλιστήριο Γενικής Αστικής Ευθύνης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Κάλυψη της Εργοδοτικής Ευθύνης).

Παραδείγματα ζημιών

1ο παράδειγμα

Μία αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης Προϊόντων με επέκταση Διασταυρούμενης Ευθύνης. Στο οποίο ονομάζονται ως συνασφαλισμένα μέρη οι θυγατρικές της εταιρίες.

Περιγραφή συμβάντος

Η μητρική εταιρία είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση των οχημάτων. Ενώ οι θυγατρικές της κατασκευάζουν τα διάφορα μέρη που προορίζονται για τα οχήματα. Εξαιτίας ελαττωματικού προϊόντος που έχει κατασκευαστεί από τη θυγατρική εταιρία, συμβαίνουν οδικά ατυχήματα με αποτέλεσμα να εγερθούν αρκετές απαιτήσεις κατά της μητρικής εταιρίας.

Η μητρική εταιρία ακολούθως στρέφεται κατά της θυγατρικής της εταιρίας προκειμένου να αξιώσει την επανείσπραξη τυχόν αποζημιώσεων που κατέβαλε στους πελάτες της λόγω του ελαττωματικού προϊόντος της τελευταίας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης Προϊόντων που διατηρεί η μητρική εταιρία έχει επέκταση για Διασταυρούμενη Ευθύνη με συνασφαλισμένα μέρη τις θυγατρικές της εταιρίες, οι παραπάνω αξιώσεις της μητρικής εταιρίας κατά της θυγατρικής της εταιρίας θα καλυφθούν από το εν λόγω ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

2ο παράδειγμα

Ένα εργοστάσιο παραγωγής Φωτοβολταικών Pannels διατηρεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο Γενικής Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων, με επεκτάσεις Αστικής Ευθύνης Εργοδότη και Διασταυρούμενης Ευθύνης. Στο ασφαλιστήριο ονομάζονται ως συνασφαλισμένα μέρη οι Εργολάβοι και οι Υπεργολάβοι του Ασφαλισμένου

Περιγραφή συμβάντος

Ένας καλαθοφόρος γερανός υπεργολάβου του ασφαλισμένου κατά την διάρκεια χειρισμών για να εκτελέσει εργασίες συντήρησης της οροφής του εργοστασίου παραγωγής Φωτοβολταικών Pannels κτυπά την κολώνα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Με την πράξη αυτή ο υπάλληλος του υπεργολάβου που βρίσκεται εντός του καλαθοφόρου πέφτει και τραυματίζεται. Επίσης πέφτει και η κολώνα της ΔΕΗ. Με αποτέλεσμα τον προσωρινό τερματισμό της λειτουργίας του εργοστασίου και υλικές ζημιές στο σταθμευμένο ΙΧ όχημα του υπεργολάβου που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης

Λαμβάνοντας υπόψη την ασφαλιστική κάλυψη και τις επεκτάσεις αυτής που διατηρεί ο ασφαλισμένος, οι παραπάνω ζημίες θα καλυφθούν ως ακολούθως:

– ο τραυματισμός του εργαζομένου του υπεργολάβου θα καλυφθεί από την επέκταση κάλυψης Αστικής Ευθύνης Εργοδότη,
– οι υλικές ζημιές του ΙΧ οχήματος του υπεργολάβου θα καλυφθούν βάσει της επέκτασης Διασταυρούμενης Ευθύνης, και
– οι υλικές ζημιές στην κολώνα της ΔΕΗ θα καλυφθούν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Γενικής Αστικής Ευθύνης

3ο παράδειγμα

Mία κατασκευαστική εταιρία διατηρεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο Γενικής Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων, με επεκτάσεις Αστικής Ευθύνης Εργοδότη και Διασταυρούμενης Ευθύνης. Στο ασφαλιστήριο ονομάζονται ως συνασφαλισμένα μέρη οι Εργολάβοι και οι Υπεργολάβοι του Ασφαλισμένου.

Περιγραφή συμβάντος

Η κατασκευαστική εταιρία αναλαμβάνει την κατασκευή διώροφης κατοικίας. Που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Για την κατασκευή του έργου η εταιρία συνεργάζεται με άλλους τεχνίτες και εργάτες.

Το έργο προχωρούσε κανονικά και οι εργασίες είχαν φτάσει σε σημείο όπου είχε ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη εκσκαφή για την θεμελίωση του κτιρίου. Είχαν σκυροδετηθεί τα θεμέλια και τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου (τοιχία, στύλοι, δοκοί πλάκα) μέχρι και το επίπεδο της πλάκας οροφής του υπογείου.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης ξυλοτύπων (καλούπωμα) για την κατασκευή των φερόντων στοιχείων του ισόγειου επιπέδου του κτιρίου. Ένας εργάτης, κατά τη διάρκεια ξεκαλουπώματος ξυλοτύπου οροφής υπογείου και δη κατά τη διάρκεια χρήσης υφιστάμενων ικριωμάτων για να προσεγγίσει το επίπεδο των ξυλοτύπων της οροφής του υπογείου. Παραπάτησε για ανεξήγητους λόγους (πιθανόν λόγω ζάλης, απροσεξίας, ή πτώσης τμήματος ξυλοτύπων κ.λ.π.) με συνέπεια να βρεθεί στο δάπεδο του υπογείου.

Το ατύχημα ήταν θανατηφόρο.

Λαμβάνοντας υπόψη την ασφαλιστική κάλυψη και τις επεκτάσεις αυτής που διατηρεί ο ασφαλισμένος. Η αποζημίωση που θα καταβληθεί στην οικογένεια του θανόντος θα καλυφθεί από την επέκταση κάλυψης Αστικής Ευθύνης Εργοδότη.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε τον όρο ιδιωτική ασφάλιση;

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε τον όρο ιδιωτική ασφάλιση; Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις και οι εμπειρίες για τον κλάδο, ποικίλουν. Ας δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με σκεπτικισμό και επιφύλαξη. Επηρεασμένοι ίσως από προσωπικές τους εμπειρίες ή περιστατικά στο κοντινό τους περιβάλλον.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος για τη σύγχρονη κοινωνία. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι όσο πιο ανεπτυγμένος είναι, τόσο λιγότερα είναι τα κοινωνικά προβλήματα που εμφανίζονται.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, με τη δραστηριότητά τους ως επιχειρήσεις, αποτελούν ένα πολύ ευρύ πεδίο για την απασχόληση εργαζομένων σε διάφορους τομείς. Αλλά οι θετικές παράμετροι δεν σταματούν εκεί.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν οι κάθε είδους ζημιές δεν διορθώνονταν (δουλειά που κάνει ο ασφαλιστικός κλάδος). Πώς θα επηρεάζονταν οι οικονομικές, επιχειρηματικές, επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες αν δεν υπήρχε συνέχεια και σταθερότητα; Μέσω του ασφαλιστικού κλάδου επίσης ενθαρρύνεται και προάγεται και η αποταμίευση. Ενώ τα κεφάλαια αυτά που δημιουργούνται από τα ασφάλιστρα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για μια ισχυρή εθνική χρηματαγορά. Φυσικά, τα αποταμιευτικά αυτά κεφάλαια βοηθούν στις επενδύσεις, στην ισχυροποίηση της οικονομίας αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζει και επιστημονικές έρευνες. Που συνδέονται με την υγεία ενώ βοηθά και στην παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας.

Σε έναν κόσμο λοιπόν που όλα πλέον είναι απρόβλεπτα και δεν γνωρίζετε τι θα γίνει αύριο,

Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια σιγουριά. Μπορεί να σας προστατέψει από οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Είτε σε εσάς είτε στην οικογένειά σας, στα περιουσιακά σας στοιχεία και στην επιχείρησή σας. Ιδιώτες, επαγγελματίες, γονείς, όποια και αν είναι η ιδιότητα που σας χαρακτηρίζει. Μπορείτε πλέον να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα, ώστε να προστατέψετε αυτά που θεωρείτε πολύτιμα (χρηματικής αξίας ή μη).

Επομένως, καταλήγουμε ότι ο «παρεξηγημένος» ασφαλιστικός κλάδος κρύβει δυνατότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στις ιδιαίτερες στιγμές σας, καλές ή κακές. Αρκεί μια μικρή έρευνα και προκειμένου να αναγνωρίσετε τα προνόμια που σας παρέχει. Υπάρχουν άλλωστε και φορές που καλείστε να πάρετε τις καταστάσεις στα χέρια σας, χωρίς να περιμένετε τα πάντα από τους άλλους ή ακόμα και από το κράτος! Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ιδιωτική ασφάλιση γίνεται σύμμαχός σας και σας βοηθά να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο με σιγουριά.

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο νέος έλεγχος…

Νέο κύκλο διασταυρώσεων, τον τρίτο αυτήν τη φορά, για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ολοκληρώνει η ΑΑΔΕ μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ ο μηχανισμός της προετοιμάζεται για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο προστίμων που θα προκύψουν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Το ΥΠΟΙΚ, για το σκοπό αυτό εξέδωσε προ ημερών σχετική απόφαση (ΠΟΛ. 1126/29.8.2017) προκειμένου να συμπληρώσει και να τροποποιήσει την αρχική ΠΟΛ. 1163/3.7.2013 που αφορά στο  ηλεκτρονικό παράβολο.

Στο μεταξύ, μετά και το κλείσιμο της τρίτης διασταύρωσης των στοιχείων που έχουν στα αρχεία τους τα συναρμόδια υπουργεία, η αστυνομία και η ασφαλιστική αγορά, πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι θα κινηθεί η διαδικασία επιβολής προστίμων,

τα οποία έχουν ως εξής:

– 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά – 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών

– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά

– 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα

Σημειώνεται ότι πρόστιμα δεν θα επιβληθούν σε ανασφάλιστους οδηγούς – κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ η έως τώρα κινητοποίηση του ΥΠΟΙΚ είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων από το 1,1 εκατ. σε λιγότερα από 500.000.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Το ποστάρισμα στις διακοπές μπορεί να ακυρώσει την ασφαλιστική σας κάλυψη

Το ποστάρισμα φωτογραφιών και πληροφοριών σχετικά με τις διακοπές σας στα social media μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ασφαλιστική σας κάλυψη. Σύμφωνα με την Telegraph μπορεί ακόμα και να αποτελέσει αιτία ώστε η ασφαλιστική σας να μην πληρώσει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μία αξίωση από κλοπή περιεχομένου στην κατοικία σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το “Insta-bragging”. Η δημοσίευση στο διαδίκτυο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνων των διακοπών σας θα μπορούσε να ακυρώσει το συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ασφαλιστές περιλαμβάνουν μια ρήτρα “εύλογης επιμέλειας”. Η οποία, αν και γενικά σχετίζεται με τη διασφάλιση ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένα. Θα μπορούσε μελλοντικά να επεκταθεί στην ευθύνη με τις πληροφορίες που μοιράζεστε στα κοινωνικά μέσα.

Ο Dan Plant από το MoneySuperMarket ανέφερε ότι με τη μέση αξίωση κλοπής να ξεπερνά τις 4.000 λίρες. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούσαν να χάσουν μεγάλα ποσά σε καλύψεις. Ο κ. Plant δήλωσε ότι λόγου χάρη ένα συμβόλαιο μπορεί αν ακυρωθεί όταν ο συμβαλλόμενος βρίσκεται στο εξωτερικό και ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες του που δείχνουν ότι λείπει και ότι δεν μπορεί να είναι σε σύντομο διάστημα σπίτι του. Όπως πληροφορίες ότι είναι στο αεροδρόμιο, ημερομηνίες με τοποθεσία κλπ.

Τα περιστατικά που συμβαίνουν δεν είναι λίγα. Σας θυμίζουμε την είδηση για τον John Terry το διεθνή ποδοσφαιριστή που έπεσε θύμα διαρρηκτών με ζημιά £ 400.000. Όταν προειδοποίησε άθελά του τους διαρρήκτες ότι το σπίτι του -αξίας 5 εκατ. λιρών -είναι άδειο και ο ίδιος μαζί με την οικογένεια και τα παιδιά του βρίσκονται σε διακοπές για σκι. Απευθυνόμενος στους 3.4 εκατομμύρια οπαδούς του στο Instagram ανέφερε : “λείπω για λίγες ημέρες μακριά για να κάνω σκι με την οικογένεια μου”.

Κορυφαίες συμβουλές:Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στα κοινωνικά μέσα
 1. Μην βάζετε φωτογραφίες από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του σπιτιού σας
 2. Μην αναφέρετε τη διεύθυνσή σας σε κανέναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης
 3. Μην ανακοινώνετε κανένα σπασμένο παράθυρο ή σπασμένο συναγερμό στο σπίτι σας
 4. Μην δεχτείτε αιτήματα φίλων από άτομα που δεν γνωρίζετε στο Facebook ή το Instagram
 5. Διατηρήστε τις σελίδες κοινωνικών μέσων σας ιδιωτικές όπου είναι δυνατόν
 6. Μην ανακοινώνετε όταν πρόκειται να πάτε διακοπές
 7. Μην κάνετε check-in στα αεροδρόμια ή τους προορισμούς διακοπών στα κοινωνικά κανάλια.

Πηγή : www.insurancedaily.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies

Κατηγορίες
Σελίδα Νέα

Σχέδιο για οριστική διαγραφή ανασφάλιστου Ι.Χ. με μόλις 20 ευρώ!

Τη δυνατότητα οριστικής διαγραφής του οχήματός τους και απαλλαγής από κάθε οικονομική υποχρέωση για αυτό (φόροι, τέλη κλπ). Αναμένεται να έχουν οι ιδιοκτήτες 300.000 και πλέον, παλιών οχημάτων και μάλιστα με κόστος μόλις 20 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου της Κυριακής». Τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, προωθούν το σχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται μέτρο. Σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από 300.000 παλιά οχήματα, με ημερομηνία κυκλοφορίας πριν από την 4η Μαρτίου του 2004, μπορούν να απαλλαχθούν οριστικά με μια δήλωση απαλλαγής. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ, το κόστος αυτής της δήλωσης είναι 20 ευρώ.

Στη δήλωση, ο ιδιοκτήτης του προς οριστική διαγραφή οχήματος, με μια διαδικασία εξπρές θα δηλώνει ότι το όχημα δεν κυκλοφορεί πλέον πχ λόγω καταστροφής, αχρηστίας για πολύ καιρό, κλοπής κλπ.

Ωστόσο, όποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία κατά τη δήλωση αυτή, απειλείται με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων, από τα 450.000 ανασφάλιστα οχήματα που έχουν μπει στο στόχαστρο, τα 300.000 μπορούν να σταματήσουν να αποτελούν βάρος για τον ιδιοκτήτη τους με αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικασία:

– Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση
– Η δήλωση υποβάλλεται στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας
– Μαζί με τη δήλωση, υποβάλλονται η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και οι πινακίδες του οχήματος (εφόσον βρίσκονται στην κατοχή του ενδιαφερόμενου)
– Τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί για τα έτη μετά την ημερομηνία διάλυσης – αχρήστευσης του οχήματος δεν επιστρέφονται
– Με την αίτηση χορηγείται βεβαίωση διαγραφής

Πηγή : www.nextdeal.gr

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στο Facebook κάνοντας click στο @livas.asfaleies